Më 7 qershor, Presidenti ynë ishte folës në konferencën ndërkombëtare “MA Connect – Pranverë 2022”, organizuar nga Magento Association, organizata amerikane që mbështet Magento, një platformë CMS për zhvillimin dhe krijimin e e-commerce.

Rutigliano, ish-autor i manualit teknik “Magento: udhëzues praktik për të krijuar një tregti elektronike fituese”, në seminarin në anglisht “How to optimize Magento for Google” ilustron se si të konfiguroni platformën Magento që të funksionojë në motorët e kërkimit si Google dhe jini në pozicionet kryesore me teknikat e SEO në faqe.

Në vitin 2016 Rutigliano kishte qenë tashmë një folës në Meet Magento Italy, një tjetër ngjarje zyrtare e dedikuar tërësisht platformës së tregtisë elektronike Magento.